Cirurgia Mamària

Les mames femenines poden ser estèticament inadequades per molts motius, bàsicament per ser molt petites (hipoplàsia), molt grans (hipertròfia) o per estar caigudes (ptosi).

Reducció de mames

La reducció de mames és una intervenció quirúrgica per reduir el volum excessiu del pit i donar-li una forma més atractiva corregint la ptosi o pit caigut.  Caldrà practicar unes mamografies en les pacients majors de 35 anys, si no les tenen fetes prèviament.

Mastopèxia

La correcció del pit caigut, mastopèxia, tècnicament és molt semblant a la reducció de mames, amb la diferència que no s’elimina gens de teixit, només es remodela la glàndula i s’adapta la pell. També hi ha la possibilitat d’implantar una pròtesi de mama al mateix temps, així corregim el pit caigut i li donem més volum.

Cirurgia augmentativa

Des de 1962, any en què es va descriure la primera pròtesi de mama de silicona, la cirurgia augmentativa de la mama s’ha popularitzat.

Les pròtesis mamàries més utilitzades són les de gel de silicona de cobertura llisa o texturada i les anomenades anatòmiques.

Les indicacions principals són la hipoplàsia pura (mames petites), la pseudoptosi o la ptosis (mames petites i caigudes) y les mames tuberoses o asimétriques (anomalíes del desenvolupament).

La tècnica quirúrgica contempla tres tipus d’incisions: axil·lar, periareolar i submamària, i dos tipus de localització de l´implant: submuscular o retroglandular.

Mames tuberoses

Les mames tuberoses, també anomenades tubulars, es caracteritzen per tenir una aparença estreta i allargada, amb grans arèoles i poc volum, especialment en la part inferior i lateral. És freqüent que s’aprecii asimetria en la mida, és a dir, que una sigui més gran que l’altra.

Aquesta anomalia congènita del desenvolupament mamari apareix durant la pubertat i pot tenir diversos graus. En alguns casos, encara que les mames siguin grans poden presentar deformitat bilateral amb l’arèola desviada cap a dins i avall. En les situacions més extremes tot el pit té aparença allargada, d’aquí la denominació de mama tubular.

La causa d’aquesta formació anormal de la mama tuberosa és que en la unió del pit al múscul pectoral es troba un anell fibrós que impedeix que el teixit adipós es distribueixi de la forma habitual. Com a conseqüència, a mesura que la mama creix, el greix es desplaça cap al mugró, on la pell és menys resistent.

Més de 50.000 tractaments realitzats ens avalen

  

info@serrarubia.com

630 943 282